MULTIMEDIJALNI KULTURNI CENTAR SPLIT, SPLIT, STUDENTSKE RADIONICE

Otvorenje izložbe studenata Odsjeka za film i video UMAS/Gn2p

Nakon nekoliko mjeseci aktivnosti koje smo provodili u okviru jednosemestralnog kolegija Video instalacije, u srijedu 31.5. u Galeriji MKC-a otvorili smo završnu izložbu studenata 3. godine Odsjeka za film i video Umjetničke akademije u Splitu s rezultatima kolegija.

Izložba pod nazivom MU/FiV-otvoreno-06/2017 kao šesta po redu završna izložba studenta, ove je godine obogaćena suradnjom s Platformom za unapređenje kulture PUNKT kao dio šireg edukacijsko-izložbenog projekta Grad na drugi pogled koji se održava u Splitu tijekom 2017. godine.

Ovaj put studentski radovi dobili su tematsku odrednicu bavljenja splitskim urbanim kontekstom jer je cilj suradnje bio  potaknuti studente na gledanje grada iz nove perspektive; potaknuti ih na analizu i kritičko sagledavanje postojećih, ali i imaginiranje drugačijih urbanih identiteta.

Uz mentoriranja izv. prof. Tonija Meštrovića i asistenta Gilda Bavčevića te autorica Gn2p projekta Ivane Meštrov i Tanje Vujasinović, u sklopu kolegija održano je i nekoliko šetnji i predavanja: šetnja pod vodstvom sociologinje Diane Magdić na kojoj su studenti upoznati sa sociološkom analizom uspješnih urbanističkih i arhitektonskih rješenja kvartova Split 3 i Trstenik; šetnja pod vodstvom umjetnika Borisa Šituma koji je predstavio aktivističko-umjetničke akcije u javnom prostoru umjetničkog kolektiva KVART; šetnja pod vodstvom samih studenata kolegija na kojoj su zajedno istraživali Split te predavanje publicista i aktivista za javni prostor Saše Šimprage na kojem su predstavljene inicijative platforme 1POSTOZAGRAD.  Rezultati kolegija su video instalacije koje se tematski vežu uz grad preispitujući urbane identitete Splita.

Osam studenata: Eugen Bilankov, Laura Eickhoff, Ivan Jamić, Ljubica Kotromanović, Filip Antonio Lizatović, Marin Renić, Velimir Ujević i Lucija Vrkić predstavilo je devet autentičnih vizija Splita na drugi pogled.

Video instalacije nastale na projektu mogu se pogledati do 4.6. svakim danom od 18:00 do 22:00 sata u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

 

 

 

 

 

 

Standardno

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s